Tilbage til Izola (Izola #3) af Christina Bonde

*Reklame/sponsoreret indlæg af Bog & Idé* – Titel: Tilbage til Izola (Izola #3) – Forfatter: Christina Bonde – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★★☆

Først og fremmest skriver Christina Bonde virkelig godt, og det er også gældende i denne Izola-serie, som består af tre bøger. Efter at have læst både bog 1 + bog 2 synes jeg, at det er en god historie, men den krøb ikke 100 % ind under huden på mig – og det ærgrede jeg mig virkelig over. MEN (!) denne bog 3 indfrier virkelig mine forventninger og lever helt op til, hvad jeg havde håbet på.

Men først lige en forlagsbeskrivelse, så alle er med: ”Falkiens undergang er endelig, og hjemme får Izola mistanke om at Mais søster, Anne, skjuler en hemmelighed som involverer hende i eventyret. Med hjælp fra brandmanden Mathias kæmper Izola sig tilbage til øen for at finde Jorian og redde dem som har overlevet rigets udslettelse. Men hun er ikke forberedt på konsekvensen af søjlernes fald. I den tilisede, døde verden venter skræmmende modstand som sender Izola ud på en farefuld færd. Hun må indgå en ny forening for at overleve, og samtidig lærer hun mere om sig selv og sine evner. Helpi har givet Izola en værdifuld gave, og da morfar bekræfter skelsættende opdagelser som forbinder fortiden med hoppens magi, finder Izola endelig sit kald.”

Izola er tilbage i den spændende og eventyrlige verden, og det er, som om der er skruet op for spændingsdelen mere end nogensinde før. Der er virkelig mange nervepirrende og pageturner-øjeblikke i denne tredje roman, hvilket bare er vildt fedt. Læseren er hurtigt med fra starten, hvor vi starter, hvor bog 2 sluttede, og det er svært ikke liiiiige at bladre en side mere frem.

Derudover er verdenen så utrolig levende – det gælder særligt beskrivelser af miljøet og naturen. Man kan næsten mærke kulden, sulten og frustrationer på egen krop, og her er det virkelig tydeligt, at Christina Bonde er en god forfatter. Hun beskriver så enormt klokkeklart, flot og sanseligt, så det gør læseoplevelsen endnu bedre.

Izola-serien byder på en rigtig god fantasy-fortælling, men præsenterer også temaer, som vi kan genkende fra vores egne liv: kærlighed, savn, smerte, tab, det gode vs det onde,  menneskets udvikling og håbet, som jeg synes virkelig viser sig. Det er rigtig spændende, hvordan de forskellige emner er med i fortællingen, uden at noget er det bliver forceret eller fremtvunget.

Alt i alt er Izola-serien rigtig god og selvom jeg kæmpede lidt med de to første bøger, er jeg virkelig glad for, at jeg læste videre, for jeg synes i den grad, at afslutningen er god – og samtidig åbner den også op for mere. Så, Christina, en spin-off engang? 😊

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s