Er du okay, Helene? af Anika Eibe

*Reklame/sponsoreret indlæg af Bog & Idé* – Titel: Er du okay, Helene? – Forfatter: Anika Eibe – Forlag: Tellerup – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★★☆

Jeg havde virkelig glædet mig til at læse en ny bog af Anika Eibe, for jeg har læst hele serien og ventet spændt hver gang, der er kommet en ny bog i serien. (OBS: Alle bøgerne kan læses uafhængigt af hinanden, men jeg anbefaler i den grad, at man læser dem alle, for de er virkelig gode!) Denne gang handler det om Helenes historie, og jeg blev i den grad ikke skuffet. Snarere omvendt!

Forlagsbeskrivelsen lyder sådan her: ”Voldtægt. Jeg havde nægtet mig selv at sætte navn på det hele weekenden. Men nu eksploderede ordet og satte verden i stå. Dræbte tiden og standsede mit åndedræt. Så kraftfuldt var det. Men det var sandt. Det var rigtigt. Han havde voldtaget mig.
Jeg tørrede næsen, og snottet trak glinsende spor over gåsehuden på min hånd. For fanden, hvor var jeg dog åndssvag! Jeg havde vel ikke været i tvivl om hvad han ville? Hvad alle ville når man kyssede til en fest, og så trak sig væk fra de andre. Det var for fanden ikke raketvidenskab.
Men hvorfor havde jeg ikke vidst …
Hvorfor havde jeg ikke forudset …?
For helvede, hvor var jeg dum!
DUM! DUM! FUCKING DUM!”

Det er et emne, hvor man skal træde varsomt, men jeg synes, at Anika Eibe gør det rigtig godt. Det er helt sikkert, at der ligger meget research bag, og hun har respekt for emnet. Det er nogle hårde ting at læse og sproget er hudløst ærligt, men det er også befriende, at der skrives bøger om de emner, som ofte er tabubelagte.

Historien er medrivende og spændende. Det er meget nemt allerede fra de første sider at holde af Helene og virkelig mærke hende som karakter. Selvom hun oplever noget så forfærdeligt, så er det tydeligt, at hun gemmer på en ufattelig styrke. Flere gange sad jeg og var virkelig vred på hendes vegne – som om jeg kendte hende. Læsningen blev så levende, og det gjorde det så ekstra godt at læse med.

Dét, som Anika Eibe altid gør så godt, det er at fortælle dybe og vigtige historier, som henvender sig til YA-målgruppen. Det er relativt korte bøger, men historien formidles alligevel så stærkt og godt, at det er en læsning, som man i den grad kan være stolt af, når man har bladret den sidste side.

Det er så ufattelig vigtigt at tage de hårde og tunge emner, som f.eks. voldtægt, at sige fra, kende sine egne grænser, seksualitet og meget mere, og Anika Eibe formidler dem på en måde i sin bog, at det bliver en levende, gribende og til tider også hjerteknusende læsning. Men heldigvis er der stadig håb at finde i denne historie om Helene, og det er dejligt efter endt læsning.

Virkelig flot roman i Er du okay-serien af Anika Eibe. Jeg kan i den grad anbefale den!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s