Ringenes Herre og filosofien – én bog er over dem alle af Gregory Bassham & Eric Bronson (red.)

76697219_435576000682577_7947445847166287872_n.jpg

Titel: Ringenes Herre og filosofien – én bog er over dem alle – Forfatter: Gregory Bassham & Eric Bronson (red.) – Forlag: Frydenlund – Anmeldereksemplar fra Frydenlund

★★★★★

Hvor jeg bare elsker en bog som denne. Da jeg læste Harry Potter og filosofien, som også er udgivet af Frydenlund, måtte jeg juble flere gange og klappe i mine hænder. Hvem, der bare havde mulighed for at følge et kursus på universitetet, hvor man kunne benytte en teoretisk som denne. ÅH JA!

Og nu gælder det Ringenes Herre, som er bygget op på samme måde som Harry Potter-bogen. Forlagsbeskrivelsen lyder sådan her: ”Denne bog giver dig et indblik i filosofi i hobbithøjde. Ringenes Herre og filosofien forklarer filosofiske begreber og overvejelser med udgangspunkt i den populære kultserie fra J.R.R. Tolkien. Den episke fantasyfortælling fascinerer med sin kamp mellem det gode og det onde har fascineret læsere i mere end et halvt århundrede. Men bøgerne har mange flere dybder. Ringenes Herre og filosofien graver dybt ned i Tolkiens univers, giver stof til eftertanke for selv de største fans, og forbinder fantasy-verdenen med filosofien.”

Gregory Bassham og Eric Bronson dykker ned i stoffet og præsenterer mange spændende emner som f.eks. morale, hvordan man kan lære af fantasy, kan døden være noget positivt, teknologiens indtog og dens indflydelse, materialisme vs lykke og mange flere fascinerende emner.

Jeg synes, at bogen er rigtig god, lærerig og viser mange fine nuancer af værket, som vi kender og elsker. Det er teoretisk viden, som er formidlet på sådan en måde, så alle kan følge med. Elsker man Ringenes Herre og ønsker man at lære mere, så er det den oplagte bog at dykke ned i. Utrolig fint sprog og mange tænksomme passager, som kan give stof til eftertanke. Jeg elsker Tolkien og hele det univers, som han har skabt – så mange facetter og nuancer at dykke ned i, samtidig med at fantasy-genren lever på bedste vis.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s