Ulveungen Urds uhyggelige halloween af Stine Josefine Dige & Thomas Hjorthaab

foto 2 (3).JPG

*Reklame for Calibat* – Titel: Ulveungen Urds uhyggelige Halloween – Forfatter: Stine Josefine Dige &Thomas Hjorthaab – Forlag: Calibat – Anmeldereksemplar fra Calibat

★★★★☆

Ulveungen Urds uhyggelige Halloween af Stine Josefine Dige og Thomas Hjorthaab er den mest imponerende Halloween-bog, som jeg har læst. Bogen handler om ulveungen Urd, som er på jagt efter lækre menneskebørn, men der er sjovt nok ikke nogle børn. Der er kun spøgelser, zombier og flagermus. Børnene tigger slik hos og det vil Urd altså også prøve. Ulveungen kommer i den grad ud på et eventyr, da hun begiver sig ud i natten. Det er både lidt farligt, men også meget spændende.

For det første er historien alletiders og sproget fungerer virkelig godt. Stine Josefine Dige har i den grad styr på målgruppen, som hun forsøger at fange, og samtidig er det yderst underholdende for voksne at læse bogen. Sproget er godt, enkelt og humoristisk. Der præsenteres en hovedperson med kant, charme og et frygtløst sind, som gør det til en utrolig god læsning.

Desuden støtter illustrationerne Thomas Hjorthaab godt op om historien, og det hele går op i en højere enhed. Illustrationerne er fyldt med detaljer og der er meget at se, lede efter og spotte. Det er en fantastisk streg, som både imponerer og trækker på smilebåndet.

Denne bog må man ikke gå glip af. Det er så enkelt. Det er virkelig en god bog for børn med masser af humor, spænding og varme. Perfekt til Halloween og en (u)hyggelig aften.

One thought on “Ulveungen Urds uhyggelige halloween af Stine Josefine Dige & Thomas Hjorthaab

Leave a comment