Kaptajnens vers af Pablo Neruda

49511200_2263785403837102_7673412360857452544_n

*Reklame for Lindhardt & Ringhof/anmeldereksemplar* – Titel: Kaptajnens vers – Forfatter: Pablo Neruda – Forlag: Lindhardt & Ringhof – Anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof

★★★★☆

Jeg var meget betaget af Hundrede kærlighedssonetter af Pablo Neruda. Derfor har jeg glædet mig meget til at læse Kaptajnens vers af selv samme forfatter. Pablo Neruda var en anerkendt chilensk digter og det er der helt klart god grund til, for håndværket er i den grad i orden. Det er tydeligt at mærke landet, kulturen, kærligheden og passionen selv ned i de mindste afkroge af sproget, hvilket gør det sådan en god læseoplevelse, når man læser digtsamlinger af forfatteren.

Dette gælder også for Kaptajnens vers, som jeg nød at læse. Der er igen fokus på kærligheden, lidenskaben og relationen mellem to mennesker – Pablo Neruda skrev de mange digte som en hyldest og kærlighedserklæring til Matilde, som han boede hemmeligt sammen med på øen Capri.

Det er virkelig tydeligt at mærke kærligheden, lidenskaben, seksualiteten og inderligheden i digtene. Samtidig mærkes den romantiske genre, da kærligheden næsten altid er forbundet til en stormende natur med flotte og sanselige beskrivelser, f.eks. bølger, havet og andre steder. Samtidig beskrives lidenskaben i menneskets natur og mange kropsdele, f.eks. hænder, hoved, læber og brystkasser, beskrives.

Det var en rigtig god læsning, hvor romancen er på højt niveau og man tydeligvis kan mærke kærligheden bag de skrevne ord. Det er svært at vælge yndlingscitater, for der er mange, men én rigtig god ting ved denne digtsamling er, at man får digtene på både spansk og dansk. Det er meget interessant at nærstudere verber og substantiver (for sprognørden, selvfølgelig!*), fordi de ofte differentiere i betydning på de forskellige sprog. Okay, nu bliver det også for nørdet … men altså, dette er en rigtig god digtsamling, som jeg varmt vil anbefale.

Advertisements

One thought on “Kaptajnens vers af Pablo Neruda

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s