Alt eller intet af Nicola Yoon

Titel: Alt eller intet – Forfatter: Nicola Yoon – Forlag: Forlaget Carlsen – Anmeldereksemplar fra Forlaget Carlsen

★★★★☆

foto (4).JPG

Alt eller intet af Nicola Yoon er én af mine yndlingsromaner, og det er der naturligvis flere grunde til. Denne roman er indbegrebet af tendenserne, som påvirker moderne nylitteratur lige på nuværende tidspunkt. Her mener jeg eksempelvis fragmenterne, de udhviskede grænser og at flere genrer glider sammen, hvilket ses med brug af mails, quotes, tænkepauser, illustrationer. Alle disse elemener fungerer bare så godt og støtter godt op om fortællingen. Det er helt tydeligt, at læseren har en indflydelse på udfoldelsen af det fiktive univers og plotopbygningen.

Romanen handler om Madeleine, som er indespærret grundet en sygdom. Hun kan ikke gå udenfor en dør, fordi bakterier vil infiltrere hendes krop. Naturligvis er denne tilstand mere en stillestående levemåde i stedet for et reelt liv med oplevelser, som føles på egen krop. Hun oplever via film og de utallige bøger, som hun har læst, men det er blot ikke nok for hende. Som hun sig selv siger:

”at leve er mere end bare at holde sig i live”

Men en dag ændrer alt sig, for dér møder hun Olly. Han flytter ind ved siden af og får en stor indflydelse i Madeleines liv. Han giver hende pludselig mulighed for at leve, opleve kærlighed, forelskelse og at turde, hvor hun før ville holde sig tilbage.

Alt eller intet er en roman, som har en lille plads i mit hjerte. Jeg synes virkelig, at det er en god roman! Den har det hele uden at blive banal og simpel. Det er en helt fantastisk kærlighedshistorie, men samtidig en endnu bedre fortælling om at finde sig selv – og huske at leve.

Hvis du ser denne roman på hylden, så skynd dig at tage den ned og læse den!

 

One thought on “Alt eller intet af Nicola Yoon

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s