Verdenshistoriens største epidemier af Jakob Eberhardt

foto 1 (5).JPG

Titel: Verdenshistoriens største epidemier – Forfatter: Jakob Eberhardt – Forlag: – Forlaget FADL – Anmeldereksemplar fra Forlaget FADL

★★★★☆

Verdenshistoriens største epidemier er en fagbog, som er skrevet af Jakob Eberhardt. Bogen præsenterer blandt andet følgende sygdomme: pest, kopper, tyfus, kolera, tuberkulose, malaria, AIDS etc. Sygdommene præsenteres kronologisk og beskriver derfor også verdenshistoriens udvikling, og andre historiske begivenheder og ændringer, som fandt sted.

Samtidig med at man lærer om utallige, frygtelige sygdomme, så får man også et indblik i verdenshistorien. For den lærte er det spændende, og for den ulærte giver det kendskab og en ny forståelse til verden – og hvordan den er blevet til.

Bogen sætter tanker i gang om de sociale og historiske omstændigheder, som har fundet sted. Samtidig med at det er tydeligt at se, hvordan verden konstant har været i udvikling. Et spændende element er det yderligere fokus på menneskets evne til at overleve. Menneskeheden er skrøbeligt og har lidt under disse epidemier, men det viser sig, at videnskabens indtog har bidraget med vacciner, forskning og medicin, som kan være et skridt i den rigtige retning mod at udrydde sygdommene.

Samtidig med at denne fagbog overskueligt præsenterer et udvalg af kapitler, som hver fokuserer på en specifik sygdom, så gøres det også med en professionalisme, som smitter af på læselysten. Man vil gerne vide mere om disse frygtelige sygdomme, som havde stor indflydelse for menneskene (naturligvis!). Man ser desuden hvordan visse aspekter af verdenshistorien har ændret sig grundet disse sygdomme.

Desuden er det en flot bog, som byder på flotte billeder, fakta, årstal, statistik og infobokse. Den er overskuelig og emnerne, der præsenteres er fordelt i afsnit, som gør det overskueligt for læseren og nemt at finde lige præcis det, som man gerne vil lære mere om.

3 thoughts on “Verdenshistoriens største epidemier af Jakob Eberhardt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s