Eleanor & Park af Rainbow Rowell

foto-16

Titel: Eleanor & Park – Forfatter: Rainbow Rowell – Anmeldereksemplar fra Arnold Busck

★★★☆☆

Eleanor & Park er skrevet af Rainbow Rowell. Hun har blandt andet også skrevet Carry On, Fangirl og flere. Eleanor & Park er en roman, som byder på både kærlighed, venskab, tillid og handler mest af alt om to eksistenser, som finder ind til hinanden, selvom de har alle odds imod sig. Begge karakterer (Eleanor og Park) har noget, som de slås med: familieproblemer, manglende selvtillid, usikkerhed og at være tvunget til at fungere i highschool, som er svært nok i forvejen.

Det er en smuk kærlighedshistorie, men den bliver nemt forudsigelig og over-the-top. Dog er jeg sikker på, at den 17 årige Eva ville have elsket denne roman. Den 25 årige Eva gjorde bare ikke helt. Jeg synes dog, at romanen var tankevækkende og det var befriende at se denne kærlighedshistorie fortalt af to usikre teenagere, som prøver at overleve det helvede at gå i highschool, blive voksen og alt hvad der hører sig til. Det er skønt, at det uperfekte bliver beskrevet og vises via to karakterer, som på den måde kommer til at virke mere ægte.

Men ak ja, alle de følelser. Hold da op, en hjertebankende-stormende-head over heels-forelskelse, som giver mig flashbacks til teenageårene, Dawson’s Creek-serien og 90’er-frisurer. Selvom det er for meget, så er der et eller andet skønt over det, og romanen giver helt klart læseren mulighed for at reflektere over de mange tematikker, the star-crossed lovers og samtidig mindes man om ens egen første forelskelse.

Alt i alt var det en rigtig fin roman med et godt plot. Dog krøb hverken historien eller karaktererne helt ind under huden på mig, men sådan er det jo nogle gange. Bortset fra det, så er det en perfekt roman til nem sommerlæsning på stranden eller til den lille stund i aftensolen.

5 thoughts on “Eleanor & Park af Rainbow Rowell

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s