Ji (Veninder for altid #1) af Camilla Wandahl

foto 1 (3).JPG

* Reklame/Sponsoreret indlæg af Bog & Idé – Titel: Ji (Veninder for altid #1) – Forfatter: Camilla Wandahl – Forlag: Høst & Søn – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★★☆

Ji er første bog i serien ”Veninder for altid”, som er skrevet af Camilla Wandahl. Jeg startede med at læse denne bog, fordi jeg havde brug for noget afslappet hygge-læsning, men det viste sig hurtigt, at det er en serie, som har en utrolig dybde og som sætter tankerne i gang. Selvom det er skrevet til den yngre målgruppe (læsere mellem 9-12 år), så er der mange tematikker på spil. Der beskrives både at gå i skole, venskab, den første forelskelse og at føle sig tilpas, både i egen krop og i sociale sammenhænge, som f.eks. med veninder og i skolen.

Jeg var vild med Ji. Hun var en skøn hovedperson at følge. Stærk og modig, og samtidig også dejlig uperfekt. Hun er (som de andre karakterer) én, som man kan relatere til. Det er det særligt gode ved denne serie – Camilla Wandahls sprog er så godt. Det er både nemt og let at forstå for de yngre læsere, men der er så mange emner, som beskrives. Både de svære og de gode. Der beskrives ting, som en almindelig pige kan relatere til, både det der kan få smilene frem, men også tårerne.

Dette er en fantastisk serie, som kan anbefales til piger, som gerne vil læse om at gå i skole, at blive ældre og vigtigst af alt: at have gode veninder. Det er så vigtigt at finde nogen, som man føler sig godt tilpas sammen med.

Historien fortsætter i mange flere bøger. Der er indtil videre planlagt 8 bøger. De 4 første bøger skifter synsvinkel, så vi lærer fire veninder at kende. Først Ji, så Jose, Ane og til sidst Tammy. Det er en super serie for piger a la ”Fire veninder og et par jeans”, bare for den yngre målgruppe. Det er læsning, som er skønt, varmt og samtidig skræmmende genkendende og tankevækkende.

One thought on “Ji (Veninder for altid #1) af Camilla Wandahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s