En ordentlig mundfuld (Kanin & Bjørn #3) af Julian Gough & Jim Field

foto (2).JPG

*Reklame* – Titel: En ordentlig mundfuld (Kanin & Bjørn #3) – Forfatter: Julian Gough og Jim Field – Forlag: Flachs – Anmeldereksemplar fra Flachs

★★★★☆

En ordentlig mundfuld (Kanin & Bjørn #3) af Julian Gough og Jim Field er en sød fortælling for børn, hvor der både er humor, varme og sjove dialoger. Det er den første bog, som jeg har læst i serien og selvom det er nummer 3, så er det helt tydeligt, at de kan læses uafhængigt af hinanden. DOG anbefaler jeg at læse videre, for det har jeg selv tænkt mig, for det her er en serie, der kan noget. Den er smadderhyggelig!

Man introduceres til de to hovedpersoner eller rettere: hoveddyr (findes sådan et ord overhovedet? … Det gør der nu!) Det er Kanin og Bjørn. Bjørn er sød, forstående og diplomatisk. Vennen, der gerne vil have, at alle har det godt, men samtidig ikke magter konflikter. Så er der Kanin, som er lidt Bamse-agtig (Bamse & Kylling). En smule selvhøjtidelig, til tider ret dramatisk, men også varm inderst inde.

I denne fortælling finder Kanin og Bjørn en mærkelig ting, der dratter ned fra himlen. Den er helt pjusket og underlig – og den sover. De opdager, at det er en ugle, men vågne vil den ikke. Alle skovens dyr taler om hvor uglen kom fra, om den er farlig og hvad de skal gøre med den. Kanin råber en smule højt og lige pludselig er alle imod ugler i skoven. Der er lidt 1 fjer, 7 høns over fortællingen og efterlader en god morale, både til store og små.

Desuden er sproget skønt. Illustrationerne er utrolig levende og smukke, og man hygger sig hele vejen igennem læsningen. Jeg kan virkelig anbefale denne skønne serie, som er perfekt til højtlæsning. Der er søde og unikke dyr, sjove og flabede dialoger og plads til spørgsmål og svar. Samtidig er det også en skøn historie om venskab, men også om meget mere.

One thought on “En ordentlig mundfuld (Kanin & Bjørn #3) af Julian Gough & Jim Field

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s