Den store chance af Karen Vad Bruun (Stjernestøv #1)

IMG_1490.jpg

*Reklame* – Titel: Den store chance (Stjernestøv #1) – Forfatter: Karen Vad Bruun – Forlag: Forlaget Corto – Anmeldereksemplar fra Forlaget Corto

★★★☆☆

Den store chance af Karen Vad Bruun er første bog i serien Stjernestøv, som passer perfekt til målgruppen: piger mellem 9-12 år. Først og fremmest, så er det en rigtig sød bog, som også er nem at læse og sproget er fint og varieret, selv til målgruppen.

Selma og hendes bedste veninde Lulu kan godt lide at spille skuespil. De laver tit forestillinger og viser dem til deres forældre. Det er altid en stor begivenhed og de har det rigtig sjovt med. En dag ser Lulu en reklame for en film, som caster skuespillere – og Lulu er fuldstændig begejstret over det. Hun synes, at både hende og Selma skal gå til audition. Dog ved Selma ikke helt om hun har lyst til at være med i en film. Herfra begynder historien for alvor.

Udover at være en rigtig sød fortælling, så kommer der også en masse fine temaer med, f.eks. at stå fast i hvad man tror på, rigtigt vs. forkert og om man skal følge sine egne drømme eller andres.

Den store chance er en rigtig fin bog og jeg glæder mig til at læse videre i historien om Selma. Heldigvis er der fire bøger i serien, så hvis man falder for denne serie, så er der gudskelov flere bøger at komme efter. Hvis du kunne lide denne serie, så kan du måske også lide Det Hemmelige Rige eller Hemmelige Prinsesser af Rosie Banks, selvom jeg dog vil mene, at der er langt mere dybde i denne bog, hvilket er en rigtig god ting. Der er mere fokus på dilemmaer, usikker, men også venskab og stjernedrømme.

One thought on “Den store chance af Karen Vad Bruun (Stjernestøv #1)

Leave a comment