Og havet var vores himmel af Patrick Ness

SDC15930.JPG

*Reklame for CarlsenPuls/anmeldereksemplar* – Titel: Og havet var vores himmel – Forfatter: Patrick Ness  – Forlag: CarlsenPuls – Anmeldereksemplar fra CarlsenPuls

★★★☆☆

Og havet var vores himmel er en ny fortolkning af klassikeren Moby Dick – denne gang fortolket af YA-navnet Patrick Ness. Der er ingen tvivl om, at Patrick Ness er en stærk forfatter, som byder på meget forskellige og fængende YA-bøger, men jeg vil dog sige, at der er meget i denne her, som jeg mangler lidt ekstra forklaring på.

Den klassiske fortælling er vendt på hovedet. Bathsheba og de andre hvaler jager menneskene. Det er en historie om det gode og det onde, at vende tingene på hovedet og se tingene fra en ny vinkel – hvilket i den grad lykkes. Selvom ikke alting skæres ud i pap, så er der stadig sans for detaljen og denne graphic novel fungerer i høj grad til fulde, selvom der stadig mangler en smule forklaring for at den ville ramme de 5 stjerner.

Og havet var vores himmel af Patrick Ness er helt sikkert en roman, der skal genlæses. Den er stærkt og har mange lag i sig. Sproget og symbolikken er stærke elementer, og det er tydeligt, at der er arbejdet meget med det for at få det til at ramme lige dér, hvor det skal. Samtidig er romanen smukt illustreret af Rovina Cai og det støtter virkelig op om plottets udfoldelse. Man kan bruge lang tid på at studere de flotte illustrationer, som er rige på farver, stemning og følelser. Derudover er det en bog mulighed for de yngre YA-læsere at få kendskab til en klassiker i litteraturhistorien.

One thought on “Og havet var vores himmel af Patrick Ness

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s