Dødningedukken af Peter Mouritzen

49371929_363717600845163_3135185702124257280_n.jpg

*Reklame for Gyldendal/anmeldereksemplar* – Titel: Dødningedukken – Forfatter: Peter Mouritzen – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★★☆

Dødningedukken af Peter Mouritzen er en rigtig god og creepy historie. Man bliver hvirvlet mere og mere ind i historien og den bliver uhyggeligere for hver side, man bladrer. Den foregår hovedsageligt på en skole i Nordjylland og i den typiske lille provinsby. Havet dominerer og gør byen tåget og mørk og dyster, og det passer perfekt.

Jeg synes i den grad, at det er en fed gyserhistorie til målgruppen (10-14 år). Der er noget helt særligt over den og forfatteren har læseren lige dér, hvor det er svært at se næste skridt. Han har læseren i sin hule hånd og historien er på aldrig noget tidspunkt forudsigelig eller kedelig.

Jeg er ret vild med det lidt meta-agtige over læsningen. At forfatteren selv fortæller en gyserhistorie, men bliver suget ind i en spøgelseshistorie selv. Det virker rigtig godt, er underholdende og rigtig flot skrevet.

I Dødningedukken er der plads til uhygge, en helt særlig stemning, samtidig med at man bliver nødt til at læse videre. Det er en historie, som er skrevet godt til målgruppen, men det er også et flot og levende sprog, som giver historien ekstra dybde – hvilket gør, at den differentierer fra andre spøgelseshistorier.

One thought on “Dødningedukken af Peter Mouritzen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s