Karl er usynlig af Glenn Ringtved & Pernille Lykkegaard

49263635_767515933624342_4753065793372028928_n.jpg

*Reklame for Gyldendal/anmeldereksemplar* – Titel: Karl er usynlig – Forfatter: Glenn Ringtved & Pernille Lykkegaard – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★★☆

Karl er usynlig af Glenn Ringtved & Pernille Lykkegaard er en rigtig god, fin og rammende billedbog for de mindste. Historien er enkel, men utrolig vigtig; det handler om at være nærværende og være sammen med dem, man holder af. Det glemmer Karls mor og far desværre engang imellem. Han fortæller dem spændende ting, han har oplevet, men de hører ikke efter. Karl begynder at føle sig usynlig og kommer til at lave ballade.

Jeg synes, at dette er så fin en historie. Den sætter tankerne i gang og fanger samtiden lige nu og her. Mange har desværre næserne for meget i deres telefoner og det går tit ud over samværet – som man tydeligt kan se på Kaj. Hans fantasi løber løbsk og føler sig ensom, udenfor og usynlig. Ser de ham mon slet ikke?

Karl er usynlig er en sød fortælling, som også har en lille løftet pegefinger, men det er snarere en påmindelse om at nyde hinandens selskab end at skælde ud. Det er en rigtig fin børnebog fortalt fra barnets synsvinkel. Jeg synes helt klart, at det fungerer til fulde. Mange ville lære meget af denne bog. Vi skal nyde de øjeblikke, som vi har sammen.

One thought on “Karl er usynlig af Glenn Ringtved & Pernille Lykkegaard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s