Solen og hendes blomster af Rupi Kaur

SDC16060.JPG

*Reklame for Lindhardt & Ringhof* – Titel: Solen og hendes blomster – Forfatter: Rupi Kaur – Forlag: Lindhardt & Ringhof – Anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof

★★★★☆

Jeg er bare vild med Rupi Kaur. Hun byder ind med noget helt (!) særligt til nylitteraturen lige nu og jeg er faldet pladask for det. Det er aktuelt, ærligt, råt og så nemt at relatere til, så det ofte kryber ind under huden på den helt rigtige måde.

Jeg var vild med første digtsamling Mælk og honning, som var banebrydende, interessant og samtidig brød den også med det sædvanlige digt-format, fordi Rupi Kaur også byder ind med smukke og dybe illustrationer, som får ord og linjer til at glide sammen.

Solen og hendes blomster er fordelt som fem kapitler: Visne, falde, slå rødder, vokse og blomstre. Samlingen handler om sorg, finde sin styrke igen og naturligvis også kærlighed.

Rupi Kaur formår noget helt særligt, når hun skriver. Hun gør det ægte og virkeligt, som om vi følger med helt tæt på. Det er en meget sårbar og skrøbelig læseoplevelse. Det virker, som om verden kunne falde ned over vores hoveder i løbet af et øjeblik, samtidig med at vi mærker verdenen indeni os.

Digtene giver eftertænksomhed, refleksion og den gør én rørt, overrasket og oplyst. Det veksler altid mellem, hvilke digte jeg sukker efter, og hvilke, der virker nemmere at sluge, men uanset hvad, så er Rupi Kaurs digtsamling altid en sikker vinder. Det er altid en smuk og rørende læseoplevelse med stærk symbolik.

One thought on “Solen og hendes blomster af Rupi Kaur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s