Og de blev lokket (Bjergtaget #1) af Sidsel Sander Mittet

51451613_2222764967788296_7951746861776240640_n.jpg

*Reklame for Forlaget Facet/anmeldereksemplar* – Titel:Og de blev lokket (Bjergtaget #1) – Forfatter: Sidsel Sander Mittet – Forlag: Forlaget Facet – Anmeldereksemplar fra Forlaget Facet

★★★★☆

Så er Sidsel Sander Mittet tilbage og nøj, hvor har jeg bare glædet mig. Og de blev lokket er første bind i fantasyserien Bjergtaget, og den kommer godt fra start.

Forlagets beskrivelse: ”Nej, flertallet klarer det ikke, sagde min far ofte, men vi giver dem muligheden for at opleve en lidenskab, de aldrig har turdet drømme om. Det er vores gave til menneskene som tak for deres frugtbarhed.

I Bjerget, elvernes verden, kæmper adelskvinden Askatla for at hævne en uret begået af sin fosterbror.

I verden udenfor, menneskenes verden, hjemsøges ekssoldaten Johannes af mystiske drømme om en lokkende, gråøjet elverkvinde, mens den universitetsstuderende Sigrid forsøger at finde ud af, hvad der sker med hende.

Hvorfor gør hun mænd skøre af lyst? Hvad sker der med hendes ryg? Er hun overhovedet menneskelig?”

Det gode ved Sidsel Sander Mittet er, at hun skriver fuldstændig sikkert og med en helt særlig nerve, som man ikke ser så tit. Der er en ro og overskud over sproget, så man kan læne sig trygt tilbage og lade historien udfolde sig foran én. Dette gælder også Og de blev lokket.

Det er en bog, som blander både nutid og fortid – vores velkendte verden blandes sammen med fortiden og overnaturlige væsner som elvere. Blandingen er spændende og man skal lige vænne sig til skift mellem de flere verdener, men når det først er på plads, så udfolder historien sig for alvor.

Jeg vil ikke afsløre så meget af plottet, for jeg synes i den grad, at du skal have lov til at opleve det selv, for sådan er det med bøger af Sidsel Sander Mittet. De synes at blive levende på papiret og føre én på en helt særlig rejse. Jeg var vild med Morika-serien, endnu mere vild med Krøniken om Morika, men det er helt tydeligt at se, at der er sket en udvikling. Sprog og plot er stærke, samtidig med at indlevelsesevnen er sublim.

One thought on “Og de blev lokket (Bjergtaget #1) af Sidsel Sander Mittet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s