forfatternes kort af Huw Lewis-Jones

67568752_2254445374673063_4316483106468003840_n.jpg

*Anmeldereksemplar* – Titel: forfatternes kort – Forfatter: Huw Lewis-Jones – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★★★

Er du bognørd? Elsker du at læse? Falder du næsten død om af spænding, når du ser et kort i starten af en bog? Er du vild med historien bag bøgerne? Vil du vide mere? Lære alt om fiktionens univers? Så er det her bogen for dig!

Men først en forlagsbeskrivelse: ”Det er svært at forestille sig en verden uden bøger. Det er lige så svært at forestille sig en verden uden kort. Som læsere følger vi forskellige veje gennem bøgernes fantastiske verdener. Alle kan huske, hvor deres rejse i litteraturen begyndte. Forestil dig din barndoms bøger, og straks dukker kortene over Mumidalen og Hunderedemeterskoven op i erindringen. Denne bog indeholder forfatternes refleksioner om deres forhold til fiktionens kort, både som æstetik og som redskab for deres litterære universer. Rigt illustreret med smukke og spændende kort fra Stevensons Skatteøen og Lewis’ Narnia til Tolkiens Middle-Earth.”

For det første er denne bog lækker i designet. Den er stor og i en flot hardcover-udgave, hvor billeder og illustrationer kommer til sin ret. Derudover er den overskueligt opbygget og inddelt i kapitler, hvor vi dykker ned i forskellige litterære universer.

Jeg elsker denne bog. Den er detaljeret, gennemført og research er gjort til 12-tallet. Det er tydeligt, at der er brugt meget tid på denne her. Det var så spændende at lære mere om de universer, jeg er vild med fra den litterære verden, og samtidig se de forskellige kort og hvordan de har hjulpet de forskellige historier på vej.

Fantasien, udfoldelsen og planlægningen af bøgerne ses så tydeligt, efter at have læst med her. Det er, som om jeg kender universerne bedre nu, og det er takket være denne skønne bog!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s