Folk med angst af Fredrik Bachman

73306688_532607264201416_7388021228671336448_n.jpg

Titel: Folk med angst – Forfatter: Fredrik Backman – Forlag: PeoplesPress – Anmeldereksemplar fra PeoplesPress

★★★★☆

Folk med angst af Fredrik Backman er en roman, jeg har gået og sukket længe efter. Og hvorfor? Fordi Fredrik Backman er en utrolig dygtig forfatter, som i den grad ikke må snyde sig selv for. Det er underholdende og humoristiske historier om skæve eksistenser, tossede scenarier, men samtidig også en utrolig iagttagelse og skildring af mennesker.

Forlagsbeskrivelsen lyder sådan her: ”Folk med angst er en roman om et gidseldrama, der stikker af og når uden for rækkevidde af al sund fornuft. Gidseltagningen finder sted under et åbent hus-arrangement, hvor en mislykket bankrøver låser sig inde sammen med en overentusiastisk ejendomsmægler, to bitre IKEA-afhængige, en gravid, en selvmorderisk multimillionær og en irriterende kanin. Det ender med, at gidseltageren giver op og sætter alle fri, men da politiet stormer lejligheden, er den … tom.    

Alle vidnerne fortæller efterfølgende deres version af begivenhederne i en række af usammenhængende vidneforklaringer, der rejser mange spørgsmål, og en klassisk kriminalgåde tager form: Hvordan lykkedes det den mislykkede bankrøver at undslippe fra lejligheden? Hvorfor er alle så vrede? Og: Hvad er der GALT med folk nu til dags?”

Fredrik Backman viser endnu engang, at han har fuldstændig styr på det. Der er kræset for sproget og detaljerne. Skildringen af karaktererne er selvfølgelig det absolut bedste ved denne læsning, for det er så utrolig spot on, og det er det, som Fredrik Backman gør gang på gang. Dog er der mange karakterer med, så man skal holde tungen lige i munden, men lidt efter lidt hjælper det på det.

Derudover er der i denne historie også et enkelt ”krimi-element” med, som man får svar på til sidst – men ingen spoilers om det. Det vigtigste er stadig karaktererne og miljøet, som beskrives helt perfekt. Man lever sig nemt ind i dem – på godt og ondt.

Var du vild med andre bøger af Fredrik Backman eller har du læst bøger af Jonas Jonasson, så kan du godt i gang med Folk med angst med det samme. Du vil ikke fortryde det!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s