Støv af Rune Johan Andersson

foto (70).JPG

*Reklame* – Titel: Støv – Forfatter: Rune Johan Andersson – Forlag: Vild Maskine  – Anmeldereksemplar fra Vild Maskine

★★★☆☆

Selvom Støv af Rune Johan Andersson er en ultra-kort billedbog med mange illustrationer, så er det en, som stadig gnaver i min hjerne, for jeg kan ikke regne den ud. Jeg bliver ved med at vende ordene og illustrationer for at få det til at give helt mening, men nej, det gør det ikke. Stadig er jeg utrolig fascineret af denne enestående historie.

For hvad er støv egentlig? Er det kun det, som ligger i vindueskarmen eller det som samler sig som nullermænd, som samler sig i hære og finder én, når man mindst venter det? Støv findes også i stjernerne og er sågar også skabt af Gud – det er op til én selv, hvad man tror.

Støv er rigtig fin som højtlæsning til børn og samtidig kan den voksne højtlæser stadig undres og fascineres af ordene. Det er filosofisk drejet og sjovt beskrevet, så man mores over hver sætning og hvordan det hele er konstrueret – ordet, sætningerne, og naturligvis støvet.

Illustrationerne er virkelig værd at nævne. De er spændende, anderledes og har en vis kant, som sætter tankerne i gang. Det fortæller ikke det hele, så hver læser skal selv tænke videre over det. Dette er et rigtig fint element suppleret til læsningen.

Rigtig fin bog, som helt sikkert skal genlæses på senere tidspunkt.

One thought on “Støv af Rune Johan Andersson

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s