Forræderiske hjerter af Sandra Schwartz & Camilla Wandahl

foræd.JPG

*Reklame* – Titel: Forræderiske hjerter – Forfatter: Sandra Schwartz & Camilla Wandahl – Forlag: Høst & Søn – Anmeldereksemplar fra Høst & Søn

★★★☆☆

Forræderiske hjerter af Sandra Schwartz & Camilla Wandahl er først og fremmest en rigtig god ungdomsbog om udvikling, venskab og den svære kærlighed. Hvem forelsker man sig i? Er kærligheden lige foran én? Skal man lede længe? Og kan der rettes op på de store fejltagelser? Denne ungdomsroman stiller mange spørgsmål og i løbet af plottets udvikling får vi lige så stille svar. Hovedpersonen Fillippa er vild med Marcus. Hendes bedste veninde (Alma) er vild med Lasse. Lasse er helt vild med Fillippa. Allerede her starter dramaet på god highschool-facon.

Det meste af fortællingen foregår i et sommerhus, hvor Fillippa lidt er blevet tvunget af sted i 14 dage af sin mor. Hende og moren har ikke det bedste forhold. Ærlig talt går det faktisk rigtig skidt. Moren finder altid de værste fyre og der er sågar en episode, hvor Fillippa overhører moren have sex med en fremmed, som hun lige har mødt. Det er ikke den idylliske familiesituation, det kan man roligt sige.

Bedstevennen Lasse kender Fillippa og familiesituationen, og er derfor taget med hende i sommerhus. De hænger ud, hygger sig og bader ved stranden, men det er nogle gange akavet for dem at være så meget alene, fordi Lasse helt tydeligvis har følelser for hende. Fillippa har svært ved at se Lasse som andet end hendes bedste ven. Der følger en uheldig bikini-situation på stranden, hvor en strop lige pludselig er gået op, hvor man dør lidt af grin, imens man læser beskrivelsen. Rigtig pinligt og akavet på den sjove måde.

Inden længe kommer Marcus og Alma på besøg og der eskalerer det hele til endnu mere forvirring. Men det kan du selv læse dig til! Men lad mig sige det sådan: Det skal gå helt galt, før det kan begynde at blive godt. Det er tydeligt, at det er en meget hård proces for Fillippa og det er bestemt ikke nemt at være hende. Det ses i hendes væremåde, hendes ofte hårde tone og de mange hormoner, som bobler rundt i hendes krop. Hun var egentlig ikke den mest tiltalende person, men man kan nemt relatere til de mange følelser og de mange kriser, som hun gennemgår.

Sproget er generelt godt og mange vil kunne nyde denne roman. Der er sjove dialoger, et godt flow og det er svært at skelne mellem de to forfatteres skrivestil. Man glemmer faktisk, at det er to og ikke kun én, der har skrevet historien, for det hele er så sammenhængende. Helt perfekt samarbejde mellem Sandra Schwartz og Camilla Wandahl.

Alt i alt synes jeg, at Forræderiske hjerter er en god ungdomsbog, som fokuserer på mange tematikker: Kærlighed, venskab, familierelationer, at blive ældre og skelne mellem et crush og den store kærlighed. Dog synes jeg, at der er visse emner, som behandles lidt for hurtigt, f.eks. Fillippa og morens udvikling, som skifter lidt for hurtigt fra skidt til godt. Men måske er det bare mig?

One thought on “Forræderiske hjerter af Sandra Schwartz & Camilla Wandahl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s