Fordelen ved hemmelige forelskelser af Becky Albertalli

IMG_0340.jpg

*Reklame* – Titel: Fordelen ved hemmelige forelskelser – Forfatter: Becky Albertalli – Forlag: CarlsenPuls – Anmeldereksemplar fra CarlsenPuls

★★★☆☆

Fordelen ved hemmelige forelskelser af Becky Albertalli er en roman, som jeg havde glædet mig til at læse. Efter at have læst Simon vs. verdens forventninger, så regnede jeg med en hyggelig og god læseoplevelse i den moderne YA-genren. Og det gjorde jeg også, men må være ærlig at indrømme, at jeg havde forventet mere end hvad den leverede… Nå, tilbage til det senere.

Romanen handler om 17-årige Molly, som er vant til at være hemmeligt forelsket. Hun har været det mange gange, men det er aldrig blevet til mere end beundring fra afstand. Hun har aldrig haft en kæreste eller kysset nogen, og på det punkt føler hun sig anderledes. Hun tør heller ikke at kaste sig ud i det. Man skal være forsigtig, for det forventes der af tykke piger. Hendes søster Cassie mener, at hun skal springe ud i det, men hun tør ikke. Romanen tager også med på en rejse i Mollys verden med usikkerhed, nervøsitetet, boblende hormoner og store spørgsmål om den første kærlighed.

Det er en fortælling, som rummer mange hyggelige og varme karakterer. Først og fremmest Molly, men også tvillingesøsteren Cassie, kollegaen Reid, Cassies nye flirt Mina og forældrene. Alle er hyggelige og rummelige karakterer, og man lærer dem nemt at kende. Man har selvfølgelig sine favoritter, men alle karakterer symboliserer hver deres element i fortællingen – og man kan nemt relatere til de forskellige typer og følelser, som de rummer.

Molly er en god karakter. Hun er ægte og rummer personligheden af en 17-årig. Der er intet og alt på spil, og det er så tydeligt at mærke, når man læser med. Sproget er let at læse og fyldt med dialog, men dér, hvor det bliver rigtig godt er, når man får indblik i Mollys inderste tanker, både det søde, det sure og det kaotiske ved at være 17 år og forsøge at finde ud af livet.

Det er en bog, som handler om mange ting, både venskab, kærlighed, forelskelse, selvudvikling, men også de ting, som nødvendigvis ikke varer resten af livet. Det er en rigtig god YA-roman, MEN jeg havde desværre forventet mere af den. Jeg synes, at den var god og sød, men slet ikke dyb nok. Det var tydeligt at se næste skridt i fortællingen og den var ret forudsigelig, hvilket er rigtig ærgerligt. Men alt i alt, en god YA-bog til målgruppen!

One thought on “Fordelen ved hemmelige forelskelser af Becky Albertalli

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s