Mælk og honning af Rupi Kaur

IMG_1325.jpg

*Reklame* – Titel: Mælk og honning – Forfatter: Rupi Kaur – Forlag: Lindhardt & Ringhof – Anmeldereksemplar fra Lindhardt & Ringhof

★★★★☆

Mælk og honning af Rupi Kaur var noget helt specielt. Da jeg åbnede bogen, udfoldede historien sig straks og hurtigt var jeg bidt af den. Jeg kunne ikke slippe den igen og det sluttede alt, alt, alt (!) for hurtigt. Det er ufatteligt hvor meget magt Rupi Kaur har over sproget. Hun formår at vende og dreje det, så budskabet står lysende og klart for læseren. Det er egentlig pudsigt, hvor enkelt sproget virker, når der samtidig findes en utrolig dybde i det.

Mælk og honning er en lovende udgivelse, som jeg virkelig vil anbefale til alle læsere. Og selvom du ikke er til digte, så vil du stadig kunne lide denne bog. Selvom det er en digtsamling, så virker det snarere som en slags mindebog: en scrapbog med dagbogstider, blot flot formidlet til læseren og tankevækkende stof, som selv kan få den kyniske læser til at sukke, forbløffes og blive rørt af følelserne, der er i spil. Selvom det er digte og der er fokus på symbolik, nuancer i sproget og smukke metaforiske billeder, så er temaerne, historien og følelserne perfekt portrætterede.

Bogen er delt op i fire dele, hvor der beskrives fire former for sorg, kærlighed, selvudvikling, hjertesorg og at sige farvel til noget, som står én nær. Der er mange beskrivelser, som man samtidig kan nikke genkendende til. Sågar føles det som om Rupi Kaur dykker ned i ens inderste tanker og finder de følelser, som man troede, at man havde forsøgt at gemme for evigt. Nu kommer de pludselig i spil og det gør ondt på en ufattelig smuk måde.

Læsningen af Mælk og honning af Rupi Kaur er hjerteskærende og skræmmende, men utrolig rørende. Det er poesi, når det er bedst, og Rupi Kaur formår at fange læseren på godt og ondt. Der kommer mange følelser i spil og man bliver i den grad rørt, når man ser de enkel ord på papiret – dem, som siger så meget mere end som så. De simple illustrationer i samspil med teksterne giver et fantastisk, råt og sårbart udtryk. Det er virkelig en læseoplevelse, som man ikke må snyde sig selv for.

Advertisements

One thought on “Mælk og honning af Rupi Kaur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s