Forfatter-interview #108 Lotte Petri

lotte-200x300.jpg

Photo: Dansk Forfatterforening

skal på blog1.jpg

Tre ting om dig selv, som dine fans måske ikke vidste

Jeg elsker at lave mad – gerne fransk eller italiensk – og helt fra bunden. Jeg elsker også at spise god mad, så jeg bliver nødt til at motionere en del, og jeg er begyndt at spille golf og cykler mountainbike.

Desuden har jeg en gul Labrador, Bella.

Hvornår vidste du, at du ville være forfatter?

Jeg tror, jeg har gået længe med forfatterdrømmen, men det var først for omkring 10 år siden jeg gjorde noget ved den og begyndte at skrive på et manuskript til en krimi. Da manuskriptet var næsten færdig, sagde jeg mit gode job op som marketingchef i Dansk Erhverv og fik tid til at redigere den færdig. Krimien kom til at hedde Den 5. plage.

Hvor længe har du skrevet? Og hvad startede det?        

 Jeg startede med at skrive omkring 2007, og det var terrorangrebet den 11. september 2001 mod USA og siden krisen omkring Muhammedtegningerne, hvor stemningen var på kogepunktet herhjemme, der satte det hele i gang. Temaet med terror er omdrejningspunkt for Den 5. plage, der handler om et planlagt terrorangreb mod Danmark.

Hvem opdagede dig? Opnåede du det selv? (Kontaktede forlag – hvordan?)

Jeg havde lavet en liste med ca. femten forlag, men det blev det første forlag (Schønbergs), der kontaktede mig, efter at jeg havde indsendt manuskriptet. Redaktøren havde nærmest ikke kunnet slippe det, så det var jo dejligt.

Hvor mange bøger har du skrevet? Og i hvilken genre?

Jeg har skrevet syv krimier medregnet min nye BLODENGEL, som er en lyd- og ebogsserie, som udkom for et par dage siden (den. 20. juli.)

Hvorfor denne historie – hvad var det specifikke der fik dig til at vælge netop den? 

I min nye serie, BLODENGEL er jeg gået tilbage til min barndom, hvad angår miljøet. Jeg er opvokset på Avnstrup nær Roskilde. Min far var psykiatrisk overlæge på Avnstrup Plejehospital, som jeg netop har genbesøgt. Der er nogle rimeligt uhyggelige rum nede i kælderen, bl.a. et lokale, hvor der er ligskuffer, og der løber en smal gang mellem kælderen og maskinhuset – en såkaldt ingeniørgang – som får en central placering i BLODENGEL. Det har været spændende og sjovt at besøge sin fortid. Jeg fik lov til at komme derud og fik en rundvisning af lederen derude – det er i mellemtiden blevet lavet om til flygtningecenter.

Hvad inspirerer dig? Hvilke forfattere har inspireret dig? (Andet; kunst, musik, ting i livet?)

Jeg har altid læst meget. Min far havde et stort bibliotek, hvor jeg fandt spændende bøger i alle mulige genrer. Hvis jeg skulle nævne en bog, som har inspireret mig, er det Baskervilles hund af Sir Arthur Conan Doyle. Jeg finder inspiration i naturen til miljøbeskrivelserne. Ellers er det primært artikler og faglitteratur jeg læser for at finde ideer til nye plots.

Hvad er dit budskab med din bog?

Krimien har jo altid lidt samfundskritik i sig. Og i BLODENGEL er både hovedpersonen Sofie Engell og hendes politikollega Walter Bjørn Andersen ensomme. Ensomhed skaber angst, hvilket især præger hovedpersonen Sofie Engell. Jeg tror ikke vi er så gode til at række ud efter hjælp, men bærer selv rundt på problemerne.

Hvordan identificerer du dig med karakteren(e)?

Sofie Engell har masser af fightervilje, og det tror jeg vi har til fælles. Hvis vi sætter os et mål, så når vi det!

Hvad læser du lige nu?

Poeterne i Evighedsfjorden af Kim Leine.

Nævn 3 bogtitler, som du vil anbefale andre

Rosens Navn af Umberto Eco, Trofæ af Steffen Jacobsen og Alt det lys, vi ikke ser af Anthony Doerr.

Hvornår kommer din næste bog?

Jeg udkommer med en kriminovelle her i efteråret (Byens Forlag), hvor motivet er hævnporno, og mordet begås på et gymnasium. Læsere fra Bogforum har valgt det på forhånd, og jeg vil lægge handlingen på Bornholm, hvor jeg har skrevet mange af mine krimier. Jeg skal derover i næste uge for at se gymnasiet, og jeg håber at komme til at tale med nogle af de unge. Jeg har møde med rektor og politiets efterforskningsansvarlige. Novellen hedder Storm over Bornholm.

Links til forfatteren:
Hjemmeside
Facebook
Litteratursiden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s