Ravnenes Hvisken #2 af Malene Sølvsten

IMG_4113 (1).jpg

*Reklame for Carlsen/anmeldereksemplar* – Titel: Ravnenes Hvisken 2 – Forfatter: Malene Sølvsten – Forlag: Carlsen – Anmeldereksemplar fra Carlsen

★★★★☆

Ravnenes Hvisken 2 af Malene Sølvsten var en fornøjelse at læse. Hvordan kan man bedst forklare det? Hm, man lader sig synke tilbage i stolen, bladrer et par sider og så bliver man opslugt i et andet univers, hvor det virker så ufatteligt levende – som om man stod der selv. Sådan er det at læse noget, der er skrevet af Malene Sølvsten.

Vi er tilbage i universet, som er præget af nordisk mytologi, farer, tvivl og mystik. Det er en roman, som præsenterer mange tematikker og elementer fra mange genrer, men formår stadig at være forståelig i udtrykket, selvom man måske (som mig selv) ikke har den største viden om nordisk mytologi. For mig var det engang imellem svært at samle enderne, men jeg var stadig utrolig fascineret over plottet, og hvordan det hele går op i en højere enhed.

I løbet af de mange sider, så blev jeg gang på gang overrasket, fascineret og fortryllet af hvor levende sproget er. Man mærker, når der er farer på færde, de smukke stunder, som rører én og når det er allersværest at trække vejret. Man føler det på egen krop, som om man selv var med i plottet. Bogen er 621 sider, hvilket er en ordentlig mundfuld at skulle læse sig igennem, men på intet tidspunkt blev det kedeligt at læse og være en del af historien.

Bogen er utrolig handlingspræget, uden at det på noget tidspunkt virker forhastet eller påtaget. Der sker meget, men samtidig foregår det i et letforståeligt sprog – selvom der naturligvis er kræset for sproget, særligt med stemnings- og sanselige beskrivelser. Springene mellem vores verden og den anden virker overskuelige og giver mening, selvom denne bog mest af alt foregår i den anden verden.

Selve plottet står stadig utrolig stærkt, samtidig med at verdenen og universet udvides. Vi følger de tidligere karakterer, samtidig med at der kommer nye til, f.eks. Finn, som har en helt særlig plads i mit hjerte. Der er action, spænding og samtidig også tid til eftertænksomme passager, en utrolig world-building og levende karakterer, som udvikler sig gennem historien.

Jeg synes, at Ravnenes Hvisken 2 var en rigtig god roman at læse. Den er lang, men man sluger den hurtigt. Det er episk læsning, når det er bedst. Igen må jeg nævne, hvor imponeret jeg er over Malene Sølvstens indlevelsesevne, de sproglige nuancer, den enorme viden og research, der ligger bag plottet, men samtidig også hvordan det hele passer sammen. Det virker så legende let for forfatteren, samtidig med at historien er original og noget helt særligt. Det er virkelig en stærk læseoplevelse, som er umulig at glemme.

One thought on “Ravnenes Hvisken #2 af Malene Sølvsten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s