Hader, hader ikke af Glenn Ringtved & Otto Dickmeiss

IMG_5009.jpg

*Reklame for Carlsen/anmeldereksemplar* – Titel: Hader, hader ikke – Forfatter: Glenn Ringtved & Otto Dickmeiss – Forlag: Carlsen – Anmeldereksemplar fra Carlsen

★★★★☆

Hader, hader ikke er skrevet af Glenn Ringtved og illustreret af Otto Dickmeiss. Denne bog er en del af Carlsens nyeste billednoveller, som er skrevet i øjenhøjde til unge. De er korte og støttes af fantastiske illustrationer.

Denne billednovelle handler om Kim, som bor sammen med sin far og broren Kenneth. Både Kim og hans bror bokser. Kim er god til det, men han hader det alligevel. Han hader mange ting: at bokse, sin far, at hans mor ikke længere er hos dem. Plottet i denne historie er, at Kim bliver spurgt om at skrive en stil om de ting, som han elsker. Og det er en sværere opgave, men Kim kan faktisk godt lide at skrive.

Denne historie er enkel i sin helhed, utrolig velskrevet og passer lige præcis til målgruppen. Samtidig er den dyb, nuanceret og har flere lag, som gør, at man har lyst til at læse den forfra, når man vender den sidste side. Samtidig med at den viser en ung fyrs personlighed på godt og ondt, så viser en sårbarhed og en inderlig, som gør den så ufattelig god. Samtidig med at præsentere en god historie, så er der desuden mange tematikker, der kommer i spil, som f.eks. identitet, kærlighed, at kende sine egne grænser, savn og sorg.

Hader, hader ikke er en utrolig smuk udgivelse af Glenn Ringtved og fantastisk illustreret af Otto Dickmeiss. Den rammer lige, hvor den skal og skaber en fremragende læseoplevelse.

One thought on “Hader, hader ikke af Glenn Ringtved & Otto Dickmeiss

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s