Mugge og hans mærkelige hjerne af Wulffmorgenthaler

51503104_2299504483663155_7967341815013572608_n.jpg

*Reklame for Gyldendal/anmeldereksemplar* – Titel: Mugge og hans mærkelige hjerne – Forfatter: Wullfmorgenthaler – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Gyldendal

★★★★☆

Jeg er vild med Wullfmorgenthaler! Så simpelt er det. Man kan sgu ikke kalde dem kedelige, særligt med denne udgivelse.

Forlagets beskrivelse lyder således: ”Eleverne på Basserup Kommuneskole skal testes, men Mugges hjerne viser sig at være så mærkelig, og hans svar får computeren til at eksplodere. Lærerne ved ikke, hvad de med skal stille op med Mugge, men terapi og eksperter skal der i hvert fald til. Mugge nægter at samarbejde og taper sig fast til væggen derhjemme i protest. Mugges bedste veninde, Sofia, er begyndt på en ny skole, som ændrer hende totalt, og Mugge og Sofias venskab sættes på en alvorlig prøve. Samtidig gør den russiske gangster Onde Boris sin entre, Femlingerne laver en parabolantenne ud af et æsel, og en syv meter høj puddelhund raserer kvarteret.”

Jeg vil ikke bruge så meget tid på plottet, for det er langt sjovere, hvis du som læser selv dykker ned i det. Du får den vildeste tur med masser af eventyr, humor og absurditeter. Der er skøre scenarier, men alligevel handler det om almindelige ting, som f.eks. at gå i skole, venskab og en enkelt parallel eller to til det danske skolesystem.

Mugge og hans mærkelige hjerne er en bog, som vil elskes af både store og små. Humoren er i topklasse som altid, når vi snakker om Wullfmorgenthaler. Der er helt sikkert også nogle læsere, der vil synes, at det er for sort og out there, men personligt er jeg vild med den stil. Der er lige det ekstra, som gør det fuldendt. Der er masser af sjov, gak og gøjl, fuld fart og jeg lover dig, at man er lovet grin og smil.

One thought on “Mugge og hans mærkelige hjerne af Wulffmorgenthaler

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s