Os mod jer af Fredrik Backman

51679275_570625996787403_5415874419325140992_n.jpg

*Reklame for PeoplesPress/anmeldereksemplar* – Titel: Os mod jer – Forfatter: Fredrik Backman – Forlag: PeoplesPress – Anmeldereksemplar fra PeoplesPress

★★★★☆

Fredrik Bachman har bare styr på det. Det er helt tydeligt. Derfor var jeg ikke nervøs for at læse denne bog. Man ved, at hver gang man tager en bog ned af hylden skrevet af denne forfatter, så bliver det en gennemført og spændende læseoplevelse – og det gælder også denne gang.

Forlagsbeskrivelsen lyder således: ”Det er så nemt at få mennesker til at hade hinanden, at det er ubegribeligt, at vi nogensinde gør andet.

De to bedsteveninder, Maya og Ana, tilbringer sommeren på en afsides ø og forsøger at glemme resten af verden, men intet går, som de håber på. Rivaliseringen mellem Bjørneby og nabobyen Hed vokser i en vanvittig kamp om penge, magt og overlevelse, som eksploderer, når byernes hockeyhold møder hinanden. Samtidig afsløres en ung hockeyspillers inderste hemmelighed, og et helt samfund tvinges til at vise, hvad det egentlig står for. Det vil hedde sig, at volden kom til Bjørneby det år, men det er løgn, den var der allerede.”

Denne bog er en selvstændig efterfølger til Bjørneby, men kan sagtens læses alene. Dog anbefaler jeg, at man læser begge, for er du først blevet hooked på bøger af Fredrik Bachman, så er det svært ikke at falde i med begge ben.

Ift. tidligere romaner af selv samme forfatter, hvor humoren siver igennem linjerne, så er der en hel del alvor at finde i denne udgivelse. Men det gør skam ingenting – det klæder tværtimod læseren. Humoren er dog stadig nærværende og det er helt utroligt, hvor nemt det virker for forfatteren at beskrive mennesker, miljøer og sindstilstande. Det er det, som Fredrik Bachman gør allerbedst. Man kunne lige så godt være der selv.

Hver gang man læser en roman af Fredrik Bachman, så er man fluen på væggen. Man er vidne til en helt utrolig levende skildring af mennesker. Man kommer ind under huden på godt og ondt, og det er det, der gør det så godt.

Fan af Bachman? Ja tak!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s