Tinkas Juleeventyr af Flemming Klem

76188962_2430621223893027_1781527085483819008_n.jpg

Titel: Tinkas Juleeventyr – Forfatter: Flemming Klem  – Forlag: Politikens Forlag – Anmeldereksemplar fra Politikens Forlag

★★★★☆

Pssst! Jeg ved godt, at det endnu ikke er december, men du går vel og glæder dig, gør du ikke? I år kommer der en fortsættelse af julekalenderen Tinkas Juleeventyr, og derfor kan du nå at (gen)se den første julekalender. Og hvis du hellere vil læse med, så skal du bare se her. Den første julekalender er nemlig blevet udgivet som bog.

Beskrivelsen lyder sådan her: ”’Vær en ven for dine nærmeste, vær en ven for dine fjerneste, nisser står sammen, for én nisse er ingen nisse.

Sådan lyder remsen, alle ungnisser skal fremsige foran kong Gobbe. Når remsen er fremsagt, overrækker kong
Gobbe dem en amulet, der i samme nu skifter farve fra grøn til rød som bevis på nissernes overgang fra ung til voksen. Men da Tinka modtager amuletten, sker der ingenting. Der er noget helt galt, og Tinka føler sig straks
anderledes end alle de andre.

I håbet om at blive som de andre nisser, begiver hun sig ud på en farefuld mission i et sandt juleeventyr. I menneskeverdenen møder hun ballademageren Lasse, og sammen kaster de sig ud i opklaringen af gåden om nissernes tabte magi og et forsøg på at opklare, hvorfor mennesker og nisser har levet adskilt i 100 år.

I hælene har de kongens søn, den unge kronprins Fileas, der vil gøre alt for at overtage magten fra sin far og på samme tid fjerne Tinka fra nissernes rige, så hun ikke afslører hans hemmelighed …”

Historien fortælles i 24 historier, så du har et til hver i dag december. Du kan også tyvstarte og læse den hele, så du er klar til, når fortsættelsen til julekalenderen vises i december.

Sproget er godt, levende og jeg synes, afsnittene/plottet er godt fordelt. Det bliver hverken for kort eller for langt, og der er en masse gode cliffhangers, så man næsten ikke kan vente med at læse videre. Og sådan skal det jo helst være!

Historien om Tinka er rigtig god, hjertevarm og præsenterer mange temaer, samtidig med at der både er plads til spænding, relationer og julehygge.

Glæder du dig til jul? Det gør jeg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s