Kragernes rige (Game of Thrones #4) af George R. R. Martin

69481943_519959402077473_1915080201654501376_n.jpg

*Reklame/sponsoreret indlæg af Bog & Idé* – Titel: Kragernes rige (Game of Thrones #4) – Forfatter: George R. R. Martin – Serie: Game of Thrones – Forlag: Gyldendal – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★★☆

Kragernes rige er fjerde del i Game of Thrones-serien af George R. R. Martin. Og hold da op, den får sgu ikke for lidt. Nervepirrende? JA, TAK!

Forlagsbeskrivelsen lyder sådan her: ”Et splittet kongerige har omsider fred i sigte. Det virker for godt til at være sandt: Efter århundreders bitter strid og skæbnesvangre forræderier tvinges de syv magter, som deles om landet, til en usikker våbenhvile. Tilsyneladende. Efter den uhyrlige kong Joffreys død hersker Cersei nu som regent i Kongshavn. Robb Starks død har knækket rebellerne i nord, og hans søskende er spredt rundt om i hele kongeriget som frø på den golde jord. Der er stadig enkelte personer der gør krav på den engang så eftertragtede Jerntrone, men de er enten for svage eller for langt borte til at gøre deres krav effektivt gældende. Krigen, der i sit raseri var uden for kontrol i så lang tid, har fortæret sig selv. Efter hvert kulminerende slag varer det ikke længe, før de overlevende, fredløse, overløbere og ådselædere begynder at samle sig for at pille kød af de dødes knogler og myrde andre for at bemægtige sig rovet. De menneskelige krager i De Syv Kongedømmer samles ved et festmåltid af aske. Der bliver planlagt dristige nye komplotter og dannet farlige nye alliancer, og overraskende ansigter – nogle velkendte, andre viser sig kun i forbigående – dukker frem fra en ildevarslende skumring af forgangne slag og kaos for at tage udfordringerne op, der venter ude i fremtiden.  Det er en tid, da de kloge og ærgerrige, de svigefulde og viljestærke erhverver sig de færdigheder det skal til for at overleve i de skrækindjagende tider, der venter dem. Tiden er inde til for adelige og borgere, soldater og troldmænd, snigmordere og vismænd at gå sammen og sætte deres liv og lykke på spil.  – For i kragernes rige er der mange om rovet – men kun få vil overleve.”

Nogle karakterer er døde. Andre er der endnu. Men hvor længe? Sådanne spørgsmål kan man blive ved med at stille sig selv, når man læser bøger af George R. R. Martin – for ingen kan vide sig sikker. Når man først tror, at man kan holde med eller af en karakter, så slår han dem ihjel.

Jeg er vild med, hvor meget korruption, manipulation, dannelse af alliancer og magtspil, der er på spil i denne fjerde roman i serien. Det er virkelig et net af tråde, der skal gå op i en højere, og derfor er det også så imponerende, at forfatteren formår at holde styr på det hele.

Udover alle disse elementer, er der desuden et stort persongalleri at følge, men det er fantastisk, at karaktererne kan blive ved med at udvikle sig. Nogen holder man mere af nu, som f.eks. Tyrion, og andre hader man mere end nogensinde før. *Host, host, Cersei*

Der er ingen tvivl om, at Game of Thrones er fantastisk skrevet. George R. R. Martin har i den grad skabt et univers, som man kan kun holde af, og på samme tid frygte og gisne om – for tænk, hvis man nu levede i det, pyha! Samtidig blandes historie og fordumstid med fantasy og magtspil.

Det er en episk fortælling, som i den grad fortjener den hype, som den har fået!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s