En som Hedvig af Mette Vedsø

74237634_884308098630453_1695400892276146176_n.jpg

*Reklame/sponsoreret indlæg af Bog & Idé* – Titel: En som Hedvig – Forfatter: Mette Vedsø – Forlag: Høst & Søn – Anmeldereksemplar fra Bog & Idé (direkte link til bogen her)

★★★☆☆

En som Hedvig af Mette Vedsø er en lille bog, som jeg havde glædet mig til at læse – og jeg blev ikke skuffe, men det gør man jo heller aldrig, når det er Mette Vedsø.

Forlagsbeskrivelsen lyder sådan her: ”Otto vil gerne redde verden. ’Åh Otto,’ siger hans forældre, ’det kan du ikke helt alene.’  En dag møder han den gamle dame Hedvig og det går op for ham, at mindre måske kan gøre det.”

For det første er Rasmus Bregnhøis streg virkelig god, og den støtter teksten, så budskabet kommer endnu skarpere frem. Der er masser at kigge på og der er detaljer i illustrationen, hvilket jeg er vild med – særligt verdenskortene er noget, man husker efter endt læsning.

Men tilbage til historien: Den er sød, varm og kærlig. Sproget er skarpt og har det ekstra, men alligevel kan både børn og voksne få noget ud af læsningen. Historien åbner op for dialog mellem børn og voksne om temaer som klima, klimaforandringer, næstekærlighed, medmenneskelighed og at se tingene fra en andens øjne.

Mette Vedsø kan det ekstra med sproget. Hun vender og former det, så det virker så enkelt, men samtidig har det en utrolig dybde. Og det sker også her. Eksemplet med ”’Se. Nu er hun en Hed.’ Mor ser på Otto, og Otto ser på mor. ’Ensomhed,’ siger de i kor. Små detaljer som denne gør det så godt i teksten og får virkelig budskabet frem.

En som Hedvig er en rigtig fin billedbog om at ville redde verden, men at et lille skridt måske kan gøre det. Om venskab på trods af generationer og at se tingene fra en andens. Rigtig god bog af Mette Vedsø!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s