Forfatter-interview #90 Lise Bidstrup

Portræt ny.jpg

Foto: Jeppe Gudmundsen-Holmgren

OMKRING ROMANEN En som Nora


Tre ting om dig selv, som dine fans måske ikke vidste
Jeg har gået til kickboksning i mange år. Jeg elsker at tage billeder, især af dyr. Jeg tør ikke bungee-jumpe.

Hvornår vidste du, at du ville være forfatter?

Det vidste jeg faktisk først, da jeg havde skrevet min første bog. Men da det var gjort, var der ingen tvivl i mit sind, og det har der ikke været siden.

Hvor længe har du skrevet? Og hvad startede det?

Jeg skrev rigtig meget, da jeg gik folkeskolen, og jeg blev bidt af det, da min dansklærer lod mig skrive et skuespil, som klassen opførte. Skriveriet blev dog sat på pause, da jeg gik i gymnasiet, og begyndte først rigtigt igen, da jeg begyndte at studere på universitetet.

Hvem opdagede dig? Opnåede du det selv? (Kontaktede forlag – hvordan?)

Jeg kontaktede selv forlag, da jeg havde skrevet den første bog. Jeg var meget optimistisk, men skulle igennem 12 afslag før forlag nummer 13 sagde ja til at udgive bogen “Den Grønne Krystal” i 2005.

Hvor mange bøger har du skrevet? Og i hvilken genre?

Jeg har skrevet 92 bøger i alle mulige genrer. Der er både børne- ungdoms- og voksenbøger, og genremæssigt strækker det sig lige fra fantasy til magisk realisme, til krimi og alt muligt ind imellem.

Hvorfor denne historie – hvad var det specifikke der fik dig til at vælge netop den?

Jeg synes, det er interessant, hvad der sker, når man er bange for noget. Når det er en ægte fobi, som kan være svær at kæmpe sig ud af. Desuden er problematikken omkring ikke at passe ind nogle steder også både vigtig og interessant. De fleste føler sig jo uden for, fordi de ikke lige kender nogen som sig selv, og som oftest viser det sig, at man ikke er den eneste, der har det på den måde.

Hvad inspirerer dig? Hvilke forfattere har inspireret dig? (Andet; kunst, musik, ting i livet?)

Alt muligt inspirerer mig. Jeg rejser meget, hvilket nok er en af mine største inspirationskilder. Når man er i udlandet, får man ofte sat sine egne fordomme, holdninger og meninger på spidsen, og det synes jeg er virkelig interessant. Jeg har mange forfattere, som jeg holder af, men de første der rigtig skubbede til mig i forhold til selv at skrive var nok Isabel Allende og C.S. Lewis.

Hvad er dit budskab med din bog?

Jeg håber at læserne tænker over, at vi alle er forskellige. Alle kommer med forskellig bagage, og at være anderledes betyder ikke, at man er mindre værd,. Tværtimod. Man skal være stolt af sig selv, og turde være den bedste udgave af den person, man er.

Hvordan identificerer du dig med karakteren(e)?

Jeg tror, jeg har det som en skuespiller, der sætter sig ind i den person, de skal spille. Man bliver nødt til at hive noget frem i sig selv, som man kan bruge, og jeg ville ikke kunne skrive en bog, hvor hovedpersonens karakter var mig fuldkommen ukendt. Jeg har nok en snert af mig selv i alle mine hovedpersoner.Så er der dele, der er pustet op, så det ikke ligner mig mere, men der vil altid være noget jeg kan genkende.

Hvad læser du lige nu?

Lige nu læser jeg “The boy with two heads” af Andy Mulligan, og jeg lytter til “Af den anden verden” med Svend Åge Madsen.

Nævn 3 bogtitler, som du vil anbefale andre
Uha, det er svært kun at nævne tre…

“Vindens Skygge” af Carlos Ruiz Zafon. “Håbet” af Mich Vraa. “Den Gamle Mand og Havet” af Ernest Hemmingway.

Links til forfatteren:
Hjemmeside
Facebook
Instagram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s