Nelson i Rom af Line Leonhardt & Palle Schmidt

foto 3 (1).JPG

*Reklame* – Titel: Nelson i Rom – Forfatter: Line Leonhardt & Palle Schmidt – Forlag: Calibat – Anmeldereksemplar fra Calibat

★★★★☆

Jeg var flad af grin, da jeg læste Nelsons jul og derfor fik jeg lyst til at læse mere af denne serie, som er skrevet af Line Leonhardt og Palle Schmidt. Det er gode historier med skarpe og humoristiske dialoger, som både børn og voksne kan underholdes af. Og dette gælder også i forhold til Nelson i Rom.

Hele familien skal på ferie sammen med mormor og morfar. De voksne vil hele tiden lave ting og være kulturelle, og Nelson vil egentlig helst spille det nye spil på sin telefon, som alle andre også spiller. Mon han en dag kan finde guldægget? Hvor ville det være sejt! Her kan man tydeligt se Pokémon Go-tendensen og måske er det en lille skjult kommentar til afhængigheden af det, som mange har haft de sidste par år.

Nelson stikker af fra de andre og ender med at opleve og se en masse af byen Rom. Historien tager også til forskellige ikoniske steder i Rom og man får helt udlængsel til den spændende og kulturelle by. Illustrationerne støtter godt op om fortællingen og med Palle Schmidts streg er det både sjovt og spændende at kigge på de forskellige situationer.

Nelson i Rom er en morsom og kaotisk fortælling om hvad der kan ske, når den dejlige og uperfekte familie er på ferie. Det er sjovt at læse med og man ved aldrig, hvad der kommer til at ske. Bogen er velskrevet og sproget er lige i skabet.

Nelson i Rom er et must, når danske familier skal besøge Rom for første gang. Forhåbentlig får de en lidt mindre kaotisk tur end Nelsons familie, men hvem ved? Alt kan ske 🙂

One thought on “Nelson i Rom af Line Leonhardt & Palle Schmidt

Leave a comment